Igiena imbracamintei


Regimul cel mai bine se necesita alcatuit in concordanta cu indicatiile medicului, caruia trebuie de adresat pentru un sfat, pentru ca ultimul poate sa va alcatuiasca un regim cel mai convenabil. La alcatuirea regimului zilei e necesar de a lua in consideratie: starea voastra de sanatate, nivelul de antrenare, activitatea sportiva planificata, conditiile casnice, de la institutie etc. Respectarea regimului zilei va intra in obisnuinta si nu va va face incomoditati in respectarea lui.

IGIENA PERSONALA

Respectand acest regim, veti simti cu timpul imbunatatirea sanatatii voastre. La timp trezitiva, faceti gimnastica de dimineata, apoi procedura de stergere cu prosop si de spalare, la timp alimentati-va, ocupati-va cu sport sistematic si la ore anumite culcati-va sa dormiti. La incalcarea nebenevola a regimului zilei, cum, spre exemplu, lucrul incarcat in timpul pregatirii de examene, e necesar de a recompensa pe sine insusi prin o odihna mai indelungata, imbunatatirea alimentatiei s.

Igiena corpului Igiena corpului se concordeaza cu activitatea corecta a organismului, duce la imbunatatirea schimbului de substante, circulatiei sangvine, digestiei alimentare, respiratiei, dezvoltarii posibilitatilor fizice si intelectuale a omului. Igiena corpului necesita, mai intai igiena imbracamintei toate, pastrarea curateniei pielii. Rolul pielii pentru organism e foarte mare.

Arsurile din bucătărie, recomandări Igiena imbracamintei si incaltămintei copilului Îmbrăcămintea este folosită de om cu scopul de a-şi apăra corpul de acţiunea nefavorabilă a mediului ambiant - temperatură joasă, radiaţii sporite, precipitaţii atmosferice, substanţe chimice, praf, bacterii etc. Totodată ea îndeplineşte şi unele funcţii educative, formând la copii şi adolescenţi gusturi estetice.

La un nivel cu plamanii pielea participa la respiratie: prin tuburile a excretiei igiena imbracamintei in fiecare zi se excreta din organism in jur de g de apoi in rand cu sudoarea, cu ajutorului caruia se elimena din organism substantele toxice, ce apar in urma activitatii vitale a organismului.

In acelasi timp pielea apara organismul de agentii externi. Pastrarea pielii in curtenie e necesara la activitatea ei normala. Colbul, nimerind pe piele si amestecandu-se cu excretiile sarate a sudorii, astupa canalele de excretii glandelor sudaripare, astfel incalcand regimul normal functional al pielii.

In fine, pe piele se pot acumula microorganisme patogene, care sunt periculoase pentru viata si sanatatea omului. Uleiuri aromatice anti-imbatranire sistematica a pielii sub actiunea murdarii poate duce la dezvoltarea diferitor boli. De aceea e foarte important regulat de a spala corpul cu sapun si apa fierbinte.

Sapunul elimina excretiile glandelor sudaripare, deschide apei accesul spre piele, apa fierbinte faciliteaza la dilatarea porilor si la curatirea lor.

You’re Temporarily Blocked

Dupa fiecare antrement, competitie e necesar de a se spala bine sub un dus cald si cu sapun. Deasemenea e necesar de a introduce in regimul personal al zilei frecarile cu prosop si udarea cu apa daca nu este posibilitatea de a lua dus dupa efectuarea gimnasticii de dimineata.

Ingrijirea parului necesita o acuratete deosebita, pentru ca in par deseori nimereste colbul si murdaria. Copiilor li se recomanda de a se igiena imbracamintei scurt. Frecventarea saptamanala a baii nu face exceptie de la spalarea regulata de dimineata. Spalarea se face pana la brau cu apa de temperatura camerei. Mainile trebuie spalate cu sapun mai multe ori pe zi. Cu maini omul efectuiaza cele mai diferite lucruri, se deaceea ele si cel mai tare se murdaresc.

Unghiile de pe maini trebuie taiate si permanent pastrate in curatenie.

crema antirid nivea q10 pret

In murdaria ce se aduna sub unghii de cele mai deseori se retin microbii. Asa ingrijiri necesita nu doar mainile, dar si picioarele. Ranile posibile ca apar la folosirea incorecta a incaltamintei sportive trebuie de uns cu iod si de bandajat cu tifon curat. Curatirea zilnica a dintilor cu pasta de dinti apara dintii de deteriorarea lor timpurie, intareste gingiile si elimina mirosul neplacut din gura.

Curatirea dintilor se face doar cu peria personala, si curatirea dintilor se face cu peria de sus in jos, ci nu dintr-o parte in alta.

producteur agricole suisse anti aging

Dintii trebuie curatiti seara, iar dimineata doar de clatit gura. Dinti buni si sanatosi – conditie excelenta pentru digestia normala. Igiena imbracamintei Igiena imbracamintei si lingeria apara corpul nostru de factori externi frig, caldura, ploaie si de factori mecanici.

Activitatea normala a organismului e posibila doar la temperatura permamenta normala de 36,6 s. Daca temperatura mediului inconjurator este foarte scazuta, sau, invers, igiena imbracamintei ridicata, atunci organismul nu-si poate pastra temperatura normala. Incalcarea regimului de temperatura poate duce la imbolnaviri de racire sau poate duce la supraincalzirea periculoasa a organismului. De aceea omul isi amenajeaza locuinta, poarta haine, adica creaza conditii, prin care sa elimine oscilatiile brusce a temperaturii.

anti-îmbătrânire sub plasturi pentru ochi

Pe noi ne incalzeste nu atat haina, cat stratul de aer, ce se mentine intre corp si haina si intre diferite straturi a hainei, precum si in porii tesaturii. De aceea e foarte important, ca porii hainei sa nu fie astupati nici cu umezeala, nici cu murdarie, nici cu colb.

Igiena corpului necesita, mai intai de toate, pastrarea curateniei pielii.

Pentru aceasta haina trebuie regulat spalata si curatita. Nemijlocit pe piele se imbraca lingeria. Ea absoarbe in sine sudoarea eliminata din glandele sudaripare, pe ea nimeresc diferiti microbi, sub actiunea murdariei, ce le serveste ca mediu de inmultire ei incep de a elimina mirosuri neplacute.

1 seraj toate creme naturale anti-imbatranire

De aceea e necesar, nu mai rar de o data pe saptamana, de a schimba lingeria de corp. Lingeria murdara nu trebuie pastrata pana la spalare in incaperea locuintei, ea trebuie pastrata intr-un cos inchis sau intr-o lada.

Igiena imbracamintei si incaltămintei copilului

Lingeria curata trebuie pastrata aparte de alte haine. Hainele si lingeria trebuie sa fie de o anumita masura si sa corespunda cu anotimpul anului. Pe hainele exterioare, ca paltonul, suba, se aseaza colbul de afara, de aceea ele trebuiesc pastrate in coridor, sau in anatreu.

Daca aceasta e imposibil, atunci igiena imbracamintei de a aduce haina in camera, ea trebuie curatita cu perie. Tesaturilor hainelor li se cere de a respecta urmatoarele cerinte igienice: o buna aerisire, imbibarea apei in timpul ploii si spalarii sa fie minima, grutate nu igiena imbracamintei mare si o buna vuloare, ce corespunde cu anotimpul anului.

Hainele sportive trebuie sa corepsunda caracterului ocupatiei diferitor tipuri de sport spre exemplu schiajului, inotului, gimnasticii igiena imbracamintei.

Elementele de bază ale igienei

O importanta deosebita il are costumul sprotif pentru tipurile de sport de iarna. Sunt inadmisibile hainele de prisos in timpul antrenamentului, cand se elimina de organism mai multa caldura. Cel mai bun costum pentru un sportiv sunt pantalonii usori si liberi, sau chilotii si maioul din tesatura usoara de tricotaj, pentru femei – o fusta scurta, pantaloni liberi sau chiloti, maiou.

Hainele soprtive trebuiesc imbracate doar in timpul igiena imbracamintei sau competitii. Igiena imbracamintei antrenament costumul sportif chilotii, costumul de baie, maioul, coltunii necesita spalate.

tratament eficient riduri

Igiena incaltamintei Icaltamintea apara igiena imbracamintei nu doar de oscilatiile de temperatura, igiena imbracamintei si de franturile mecanice externe, de lovituri etc. Incltamintea trebuie sa asigure o libertate totala in miscare.

botox nas axilas contra indicações

De aceea trebuie ca ea sa corespuna cu forma estetica a piciorului. Sub influienta purtarii permamente igiena imbracamintei incaltamintei incorect cusute inguste, stramte, ce apasa la ridicarea talpii sufera de la inceput partile moi a piciorului, apoi scheletul talpii. Degetele deseori se apasa unii pe altii, iau o forma incorecta, se dezvolta picior plat si alte shimbari ale talpii.

Apasarea vaselor sangvine de catre epiderma duce la retinerea sangelui si la asudarea in exces a picioarelor. In afara de aceasta, inclatamintea stramta duce la racirea picoarelor pe timp de iarna, ceea ce la randul sau duce la aparitia bolilor de raceala si nu rareori pot duce chiar si la inghetare.